Pitypang Fejlesztőház Szolnok, mozgásterápia, idegrendszer-fejlesztő mozgásterápia, idegrendszer-fejlesztő mozgásterápia gyerekeknek, óvodás, iskolás, TSMT, homloklebeny terápia, alapozó terápia, áthidaló iskola előkészítő, fejlesztés gyerekeknek

Homloklebeny Terápia

2020.06.15.

A homloklebeny terápiát olyan gyerekeknek javasoljuk, akiknél a tanulási probléma nem valamilyen részképesség zavarból adódik, hanem abból, hogy a feladatokat nehezen tudja megtervezni, megszervezni, gondot okoz a már meglévő ismeretek és az új ismeretek összehasonlítása, probléma több, automatikustevékenység összehasonlítása és hiányzik a feladatok adaptálásához szükséges rugalmasság.

Ez a terápia egy speciális terápia, ahol mozgásos feladatokat végzünk oly módon, hogy egyszerre több csatornánkat is bekapcsoljuk, pl.beszéd, gondolkodás, kéz, láb, fej.

A feladatok összetettsége miatt alakalmas arra, hogy tehetséggondozás keretein belül is használjuk ezeket a gyakorlat sorokat.

Megtanítjuk figyelmünket egyszerre több dolgon hatásosan rajta tartani. A mozgást, beszédet és a gondolkodást kötjük össze a gyakorlatok segítségével, amik a homloklebenyünket fejlesztik.

A homloklebeny agyunk azon része, ami felelős, többek között, a tervezés, problémamegoldás, a beszéd, az érzelmek, és a személyiség bizonyos aspektusaiért. A homloklebeny feladatai közé tartozik a végrehajtás irányítása, az önuralom, a tervezés, a logikus és elvont gondolkodás.

Tanulási, figyelemtartási és koncentrációs probléma esetén ajánljuk, valamint tehetséges gyermek további fejlesztésére is kiváló módszer.